Főmenü

Szavazás

Milyen az új honlap?:

www.notebook.hu
 

We wish a better world - Intergenerációs Infokommunikációs Csoportvezető Képzés Koppenhágában

Intergenerációs Segítő Képzés:

 

2018. február 19-28. között 48 órás képzést hirdet a Telecentre Denmark a Dél-alföldi Teleházak Egyesülettel közösen Intergenerációs Infokommunikációs Csoportvezető Képzés címmel Koppenhágában, Dániában. Olyanok jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vesznek angol nyelvű képzésben és a szeniorok számítógépes ismereteinek fejlesztésében, továbbadásában.

Célcsoport:

A programra várunk minden olyan, elsősorban 18 és 30 év közötti fiatal jelentkezőt, aki aktívnak érzi magát, és nyitott a csoportvezetéssel és időskori életminőség javításával és a generációs különbségek könyebb áthidalásval kapcsolatos új ismeretek befogadására, valamint úgy érzi, hogy ezeket az ismereteket tovább is tudná adni az idősebb generáció számára.

Egy-egy képzési alkalom során 12 fő képzésére kerül sor elsősorban a Teleházak, művelődési és közösségi, faluházak hálózatának bázisán képzünk önkénteseket, akik amellett, hogy elsajátítják a képzésen hallottakat, vállalják, hogy kovászemberként továbbadják a képzés alapgondolatát, ösztönzik további helyi műhelyek létrehozását, működtetését. Ehhez a tudásátadáshoz kapnak módszereket, ismereteket és megtanulhatják, hogy hogyan érdemes csoportos képzés során a csoportos módszerek és csoportdinamika előnyeit kihasználni az ismeretátadás során. A képzés nyelve angol, elvárás a középszintű beszélt nyelvtudás. A résztvevők Dániából, Romániából, Máltáról és Magyarországról érkeznek, így lehetőség van interkulturális kapcsolatok kialakítására is. A képzés naponta 4-5 óra időtartamban valósul meg, délutánonként szabadidős és kulturális programokat hirdetünk meg alternatív jelleggel.

A képzés tananyagegységei:

  1. Szenior csoportok jellemzői, pszichológiai aspektusa, csoportmechanizmusok
  2. Az idősek tanulási szokásai, az infokommunikációs tréningek speciális jellemzői
  3. Az infokommunikációs tudástranszfer módszertana szenioroknál, modern eszközök használata az idősek életében

A képzésre jelentkezőktől elvárás, hogy a tanult ismereteket helyben, saját nyelven, idősek körében kipróbálja, maga is szervezzen tudásátadó alkalmakat. A végzett résztvevők önkéntes tevékenység formájában szerveznek tanuló csoportokat a jövőben.

Jelentkezni az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével lehet: ITT

Érdeklődni lehet Polyák Ritánál a DTE e-mail címén (dtertf@gmail.com) és az iroda telefonszámán: (+36202158880) vagy angol nyelvű tájékoztatást kérni Gitte Olsennél az e-mail címén: go@tc-danmark.dk és az iroda telefonszámán (00 45 20 91 48). illetve Morten Lembkénél (telefonszám: 00 45 20 91 48 08, e-mail címe: ml@tc-danmark.dk)

The project is funded by the European Commission. The views expressed in this publication do not necessarily reflect the views of the European Commission./ A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

CsatolmányMéret
Intergenrációs Segítő Képzés (Koppenhága).pdf333.18 KB
Intergenerációs képzés_WWBW_A4_Koppenhága.jpg430.99 KB