Főmenü

Szavazás

Milyen az új honlap?:

www.notebook.hu
 

O-IKT (Sport-Health-Tourism-Youth) RO-HU 161

 

A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt teljes költségvetése: 64 939 Euro

Társfinanszírozás - ERFA: 55 198,15 Euro

 

 

A projekt általános célja: Több éve szorosan együttműködünk a Tájékozódási Futásért Alapítvánnyal, az Aradi Kondor Klubbal, és tovább szeretnénk fejleszteni ezt a kapcsolatot a közös hosszú távú fejlesztési stratégia kialakításával a tájékozódási események, az ifjúságfejlesztés és a térképjavítás témakörében.

Egészségünk és gazdasági, fizikai, társadalmi, kulturális, egészségügyi környezetünk kölcsönösen kölcsönhatásban áll egymással. A halálesetek több mint 40% -át keringési és érrendszeri betegségek okozzák. A születéskor várható élettartam jóval az EU átlagánál alacsonyabb a férfiaknál. Az utóbbi években a gyermekek elhízottsága megduplázódott. Szeretnénk felhívni a figyelmet egy olyan életformára, amely megközelíti az egészséges, felelősségteljes, környezettudatos életmódot a tájékozódási futás eszközével, amelynek kimenete a munkaképesség hosszú távú megőrzése, a nemzedékek és a család megerősített kapcsolata, valamint a fiatalok természet szeretetét erősíti.

 

Kedvezményezett: Dél-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete - 6724 Szeged, Pacsirta u.3/b.

Partnerek: Tájékozódási Futásért Alapítvány, Kondor Klub Arad

Támogató: Interreg V-A Románia-Magyarország Program

 

Konkrét célok:

A fenti előzmények, az igénykutatás és a célunk, hogy a programterületeken minél több tájékozódási sport turisztikai centrum jöjjön létre oly módom, hogy készüljenek sportolásra alkalmas térképek (min. 5+ 3 helyszínen), készítsünk fel 7-7 főt térképhelyesbítőnek a határ mindkért oldalán korszerű gyakorlatorientált  módszerekkel, 60 fő számára webináriumon szervezzünk a helyi lakosságot, önkéntes segítőket, kulturális szakembereket is bevonva IT közösségszervező előadásokat, a helyi értékek kutatása alapján készüljön ezekről a területekről egy sportág népszerűsítő sport és turisztikai közösségépítő interaktív portál. Legyenek népszerűsítő, tömegsportszerű rendezvények 5+3 helyszínen 200 fő számára, készüljenek sportág népszerűsítő szóróanyagok, a program eredményét mutassuk be egy záró konferencián 50 fő részvételével. Mindezekhez biztosítsunk korszerű technikai eszközöket, notebookokat, monitort, mobil eszközöket, GPS-t és mérőeszközöket, szoftvereket és Sport Ident készletet, rendezvény sátrakat.

 

Weboldal: https://o-sportturizmus.ertekek.hu

 

Tájékozódási futó térképhelyesbítő műhelyfoglalkozások felhívása

https://drive.google.com/file/d/1RvMvxBEtaS6zokuXkXxAhZ5iM2VP5-vs/view?usp=sharing

 

Webinárium

https://drive.google.com/file/d/1nGlmQxKmc3c3PrHOl-mmcBvZsMird_Ss/view?usp=sharing

 

Népszerűsítő rendezvények felhívása

https://drive.google.com/file/d/16ZKfdG8CwGgVOs2bx1ak0we6FpeOozAF/view?usp=sharing

 

Zárókonferencia

 

További információért keresse az Egyesület munkatársát az alábbi elérhetőségeken:

 dte@vnet.hu, Facebook: Tájékozódási futás - O IKT SETI - Sport, Egészség, Turisztika, Informatika

+36 20 215 8880 ügyintéző: Takács Ágnes

 

Jelen dokumentum tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.